У Чернігові звучав бразильський джаз

Твори легендарних бразильських авторів і виконавців прозвучали 6 липня 2024 року у межах вечорів джазу у затишному дворику Чернігівського обласного філармонійного центру. Представили їх чернігівському глядачеві музиканти Água Trio — гітарист-віртуоз Євген Баркалов, басист і композитор Костянтин Іоненко і один з кращих перкусіоністів України Андрій Чайка.

Бразильські джазові ритми полонили публіку. Água Trio представило дійсно гарячу суміш яскравої, мелодійної і, як зазначають музиканти, трохи меланхолійної музики.

Баден Павелл, Антоніу Карлуш Жобін, Жуан Жилберту, Марко Перейра... Кожне з цих імен — віха в історії сучасного бразильського джазу. Так, Жобін недарма вважається одним з найвпливовіших композиторів XX століття; Павелл поєднав у звуках своєї гітари свінг, босанову, латиноамериканський джаз, а коли говоримо про босанову, не можемо не згадати Жилберту.

Музика геніїв джазу у виконанні Água Trio склалася на сцені у дворику філармонійного центру у справді розкішний бразильський букет, піднесений вдячним глядачам.

За інформацією Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?